Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@02:16:52 GMT

رخ‌نمایی قطعه‌ای از بهشت با تدبیر دولت

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۴۳۰۰۶

رخ‌نمایی قطعه‌ای از بهشت با تدبیر دولت

سراب گیان به عنوان سی و یکمین اثر طبیعی ملی توسط سازمان میراث‌فرهنگی در ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت و به دلیل زیبایی‌های منطقه به سراب جان یا سراب گیان شهرت یافته است.

این مکان جذاب و دیدنی با چشم اندازهای بدیع و منحصر بفرد همه ساله گردشگران زیادی را مجذوب زیبایی های خود می کند به گونه ای که علاقه مندان به طبیعت ۳۰ کیلومتر از جنوب شهرستان نهاوند را طی کرده و تا رسیدن به گیان از طریق جاده ای باریک چشم انداز و تابلو فوق العاده زیبایی از کوه، جنگل و دشت های وسیع و خرم را نظاره می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود سه تپه سرسبز و چشمه های زلال و گوارا در این منطقه که از میان سنگلاخ های آذرین می جوشند دیدگان گردشگران را مجذوب و مسحور خود می کند.

سالیان دور گیان بهشت منطقه غرب ایران مورد غفلت واقع شده بود و گردشگرانی که فرسنگ‌ها طی طریق می‌کردند تا به این منطقه زیبا برسند از نبود امکانات در این منطقه ناراضی بودند اما با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، گردشگری و توسعه مناطق تاریخی و طبیعی مورد توجه دولتمردان قرار گرفت و طرح‌های توسعه‌ای در بسیاری از نقاط گردشگری استان از جمله گیان نهاوند اجرا شد.

تدبیر دولت در توسعه گیان نهاوند 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: نهاوند با داشتن سراب ها و آبشارهای متعدد از جمله گیان و گاماسیاب یکی از جاذبه های طبیعی و بکر برای حضور گردشگران از نقاط مختلف کشور است.

علی خاکسار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سراب گیان نهاوند یکی از زیباترین و پرآب ترین سراب های ایران است که در جنوب غربی شهر نهاوند و ۲ کیلومتری تپه باستانی گیان و در شمال شهر گیان قرار گرفته ‌است و دارای آب بسیار غنی ، مرغوب و درختان چنار کهن و جنگلی زیبا است.

وی خاطرنشان کرد: نهاوند را به واسطه وجود بیشترین آمار بارش سالانه استان همدان، به شهر سراب ها و چشمه های جوشان و خروشان می شناسند و دلیل این ادعا را وجود بیش از ۲۶۴ چشمه کوچک و بزرگ ثابت می کند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان افزود: منطقه جنگلی سراب گیان در سه کیلومتری شهری به همین نام واقع شده و دارای گونه های مختلف گیاهان به ویژه درختان بزرگ و کهنسال است که به طور خودرو در کنار مسیر سراب روئیده اند و در این میان انبوه درختان چنار که هر یک چندین قرن عمر کرده اند، بیش از دیگر گیاهان نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کنند.

خاکسار عنوان کرد: آب دهی سالانه این سراب در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه است که پس از عبور از میان جنگل سراب گیان،به صورت نهرهایی در زمین های کشاورزی این دشت و روستاهای همجوار جاری می شود و مازاد آن به رودخانه گاماسیاب می ریزد.

از همین رو در سالیان اخیر با تلاش دولت تدبیر و امید به ویژه استاندار همدان، این سراب مورد توجه قرار گرفته و سرمایه گذاری های خوبی برای ساماندهی آن صورت گرفت که نتیجه آن حضور خیل گردشگران مشتاق برای بازدید از این منطقه بود.

وی اظهار داشت: از همین رو در سالیان اخیر با تلاش دولت تدبیر و امید به ویژه استاندار همدان، این سراب مورد توجه قرار گرفته و سرمایه گذاری های خوبی برای ساماندهی آن صورت گرفت که نتیجه آن حضور خیل گردشگران مشتاق برای بازدید از این منطقه بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان نیز گفت: سراب‌های گیان نهاوند از مهمترین جاذبه های گردشگری استان همدان است که هر کدام ویژگی خاص خود را دارند و بسیار با اهمیت هستند.

علی مالمیر افزود: سراب گیان نهاوند به عنوان یکی از ذخیره گاه‌های ژنتیک محسوب می‌شود که مورد توجه گردشگران قرار گرفته که در همین راستا طرح‌های گردشگری برای توسعه آن با همکاری شهرداری گیان آغاز شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته برای توسعه فضاهای گردشگری گیان ۲ میلیارد تومان از اعتبارات میراث فرهنگی در نظر گرفته شد و در سال جاری نیز اعتبارات ملی و استانی برای این مکان گردشگری در نظر گرفته شده است.

سال گذشته برای توسعه فضاهای گردشگری گیان ۲ میلیارد تومان از اعتبارات میراث فرهنگی در نظر گرفته شد و در سال جاری نیز اعتبارات ملی و استانی برای این مکان گردشگری در نظر گرفته شده است.

شهردار گیان نیز گفت: سراب گیان از مهمترین ذخیرگاه‌های زنتیکی منطقه است که با اجرای طرح‌های مطالعاتی در توسعه گردشگری و حفظ این ذخیرگاه تلاش شده است.

علی جلالی افزود: تا سال گذشته طرحهای بسیار ابتدایی و کارشناسی برای توسعه سراب مطرح بود که کنار گذاشته شد و اکنون باید با توجه به نیازهای اصلی سراب طرح جامع و قوی در بخش گردشگری، اشتغالزایی و توسعه اقتصادی همراه با حفظ این ذخیرگاه عملیاتی شود.

وی ادامه داد: در همین راستا طرح مطالعاتی در قالب سه مجموعه شهر گیان، سراب گیان  و تپه گیان مورد بررسی قرار گرفت.

جلالی گفت: بر اساس طرح مطالعاتی زیرساخت های سنگین از جمله پارکینگ به مسیر بین شهر گیان و سراب گیان منتقل شد و امکانات تفریحی نیز در دریاچه مصنوعی گیان که بزرگترین دریاچه مصنوعی غرب کشور محسوب می‌شود نیز در طرح قرار گرفت و نیازهای اساسی لحاظ شد.

شهردار گیان افزود: برای حفظ بافت طبیعی منطقه خودروها در خارج از سراب گیان هدایت می شود و در برنامه است خودروهای برقی به کار گرفته شود.

جلالی خاطرنشان کرد: برای رفاه حال گردشگران چهار کیلومتر از مسیر برق رسانی و سکوهای نشیمن پیش بینی شد و در طول مسیر هدایت گردشگر، نمازخانه و سرویس های بهداشتی و دوربین پایش تصویری و پلیس امنیت ایجاد شده است.

برچسب‌ها گیان همدان دولت تدبیر و امید نهاوند دولت میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گیان همدان دولت تدبیر و امید نهاوند دولت میراث فرهنگی گیان همدان دولت تدبیر و امید نهاوند دولت میراث فرهنگی دولت تدبیر و امید نظر گرفته شد میراث فرهنگی گیان نهاوند سراب گیان قرار گرفت سراب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۳۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران

مهدی وجدانی آهنگساز و رهبر ارکستر قطعه «DONDOBAY» دوندوبای را با تنظیم متفاوت منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، مهدی وجدانی آهنگساز و رهبر ارکستر درباره این کار توضیح داد: قطعه «DONDOBAY» براساس موسیقی شمال خراسان است که این قطعه را برای کوارتت زهی که شامل دو ویلن، یک ویولا و یک ویلنسل تنظیم و سعی کردم که به ساختار و بافت اثر لطمه‌ای وارد نشده و آن را حفظ کنم. همچنین در یک بخش‌هایی نیز سعی کردم در تنظیم از فرهنگ و آیین موسیقی آن منطقه استفاده کنم. به هر حال همه ما می‌دانیم که آن‌ها در این قطعه علاوه بر موسیقی که با دوتا خراسانی اجرا می‌کنند، رقص‌هایی همانند رقص چوب نیز دارند و سعی کردم که این قطعه را نوعی تنظیم کنم که بتوانیم آن ریتم و رقص‌ها را نیز با هارمونی مدرن بشنویم.

مدرس آکادمی هنرهای مدرن استانبول ادامه داد: بحث موسیقی شمال خراسان را نیز تمام مردم ایران می‌دانند که از قدیم مهد فرهنگ و تمدن بوده و به دلیل وسعت جغرافیایی که داشته، سرشار از موسیقی و فرهنگ بوده و همینطور فرهنگ کتبی شفاهی همانند شاهنامه، لیلی و مجنون، شاه‌صنم و... که آن‌قدر خراسان گسترش داشته که موسیقی آن شامل خراسان شمال، شرق، جنوب است، به دلیل اینکه در آن منطقه، اقلیت‌های کرد، ترک، ترکمن و دامنه وسیعی از این گویش‌ها هستند، سبک‌های مختلف موسیقی نیز در آن منطقه وجود دارد و به همین علت بخش خراسان و موسیقی آن حائز اهمیت بوده است.

او اضافه کرد: از دوران موسیقی کلاسیک و دوره رمانتیک مشاهده می‌کنید ریشه اکثر موسیقی‌های آن دوره، بر اساس موسیقی‌های فولک یا محلی آن بوده که نمونه‌های آن در آثار بتهوون، برامز، فرانس شوبرت و... بوده است. منشاء اصلی موسیقی تمام آهنگسازان کلاسیک و معاصر، به موسیقی محلی، فولک و نواها و آواهایی که در آن زمان داشتند، برمی‌گردد.

وجدانی همچنین گفت: به نظرم شنیدن موسیقی‌های فولکلور که در هر بخشی از کشور و شنیدن آن‌ها با تنظیم‌های جدید، می‌تواند سرآغاز اتفاق جدید در موسیقی کشور باشد به دلیل اینکه این آثار قابلیت این را دارند که این ملودی‌ها برای ارکستر سمفونیک و یا ارکستر ملی تنظیم شوند و این آثار بسیار جذاب و شنیدنی خواهد بود چرا که قطعا این‌ها در بن مایه ایرانی‌ها بوده و با این قطعات ارتباط می‌گیرند.

رهبرارکستر MSA استانبول در پایان نیز گفت: این قطعات را با ساختار مدرن و معاصر تنظیم کردم، قطعا اگر از سازهای اصیل ایرانی استفاده می‌کردم، شاید حس و حال آن تغییر پیدا می‌کرد. به شخصه علاقه داشتم که قطعات را به صورت مدرن تنظیم کنم یعنی جغرافیای آن را مقداری جهانی ببینم. به همین علت، سازها را در کوارتت زهی آوردم که که تماما سازها کلاسیک هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • احداث شهرک‌های شیلاتی نهاوند در مرحله مکان یابی
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد
  • بلاتکلیفی مسکن مهر ۲۸۵ واحدی گیان نهاوند
  • قطعه ای از بهشت در زمین + فیلم
  • جلوه گری بهار در طبیعت سراب گیان نهاوند + فیلم